Laman Web Rasmi Hospital Tuaran | Friday, August 7, 2020 A+ A A- | Biru Ungu Hijau Oren Merah
Navigation Menu
Pautan

Kod QR

Klik / Imbas Gambar

FacebookFeed

Unit Kejuruteraan

UNIT KEJURUTERAAN HOSPITAL TUARAN.

VISI
  • Unit kejuruteraan operasi hospital sebagai sebuah unit yang menjadi tunjang kepada pengurusan teknikal dan khidmat sokongan hospital.

MISI
  • Sentiasa memberikan kerjasama penuh dalam usaha-usaha mengurus khidmat sokongan hospital, menambahbaik sistem pengurusan dan pengetahuan dalam bidang yang berkaitan. Memastikan segala perjalanan operasi hospital adalah lancar.

OBJEKTIF
  • Memberikan khidmat sokongan nasihat dan kerja secara teknikal dalam bidang kejuruteraan kepada pihak Jabatan/Hospital selaras dengan piawai dan prosedur terkini yang wujud bagi memastikan kelancaran proses operasi dan pembangunan Jabatan/Hospital dengan mengambil kira keselamatan, fungsi, kos, nilai estetika dan kemudahan penyelenggaraan sesuatu hasil kerja.

PERKHIDMATAN
  • Menjalankan pemantauan dan kajian teknikal ke atas kualiti dan kesempurnaan serta kekompetenan operasi penyelenggaraan dan perlaksanaan perkhidmatan Kejuruteraan Fasiliti (Mekanikal). perkhidmatan Linen dan Pendobian (LLS), perkhidmatan pembersihan (CLS), perkhidmatan Kejuruteraan Biomedikal (BEMS) dan perkhidmatan pengurusan sisa klinikal (CWMS) oleh Syarikat Konsesi Penswastaan Khidmat Sokongan Hospital.

  • Membantu menjalankan pemantauan ke atas perjalanan kerja-kerja penyelenggaraan bangunan, sistem, pepasangan, loji dan peralatan jentera/ mekanikal, elektrikal dan biomedikal semasa Tempoh Tanggungan Kecacatan (DLP) bagi hospital/ fasiliti baru.

  • Menyediakan skop kerja, lukisan dan bil kuantiti untuk kerja-kerja pengubahsuaian kecil di hospital dengan merujuk kepada Bahagian Kejuruteraan Jabatan Kesihatan Negeri.

  • Membantu daripada segi penyediaan BER2 untuk pelupusan aset hospital.

  Print article


Sila login emel anda di sini

Calendar
August 2020
S M T W T F S
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Survey
Are you satisfied with the services provided by Hospital?
Very Agree 27% (42)
Agree 15% (23)
Average 9% (14)
Disagree 9% (15)
Very Disagree 38% (59)
Total Votes: 153
The poll closed at 2020/6/30 9:14
Quotes
Mengeluh hanya akan membuat hidup kita semakin tertekan. Sedangkan bersyukur akan senantiasa membawa kita pada jalan kemudahan.
Hak Cipta Terpelihara © Laman Web Rasmi Hospital Tuaran 2020 Dasar Privasi | Dasar Keselamatan

PENAFIAN
Pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.