Laman Web Rasmi Hospital Tuaran | A+ A A- | Biru Ungu Hijau Oren Merah
Menu Navigasi
Pautan

Kod QR

Klik / Imbas Gambar

FacebookFeed

Kejuruteraan

VISI

Unit kejuruteraan operasi hospital sebagai sebuah unit yang menjadi tunjang kepada pengurusan teknikal dan khidmat sokongan hospital.

 

MISI

Sentiasa memberikan kerjasama penuh dalam usaha-usaha mengurus khidmat sokongan hospital, menambahbaik sistem pengurusan dan pengetahuan dalam bidang yang berkaitan. Memastikan segala perjalanan operasi hospital adalah lancar.

 

OBJEKTIF

Memberikan khidmat sokongan nasihat dan kerja secara teknikal dalam bidang kejuruteraan kepada pihak Jabatan/Hospital selaras dengan piawai dan prosedur terkini yang wujud bagi memastikan kelancaran proses operasi dan pembangunan Jabatan/Hospital dengan mengambil kira keselamatan, fungsi, kos, nilai estetika dan kemudahan penyelenggaraan sesuatu hasil kerja.

 

PERKHIDMATAN

  • Menjalankan pemantauan dan kajian teknikal ke atas kualiti dan kesempurnaan serta kekompetenan operasi penyelenggaraan dan perlaksanaan perkhidmatan Kejuruteraan Fasiliti (Mekanikal). perkhidmatan Linen dan Pendobian (LLS), perkhidmatan pembersihan (CLS), perkhidmatan Kejuruteraan Biomedikal (BEMS) dan perkhidmatan pengurusan sisa klinikal (CWMS) oleh Syarikat Konsesi Penswastaan Khidmat Sokongan Hospital.

 

  • Membantu menjalankan pemantauan ke atas perjalanan kerja-kerja penyelenggaraan bangunan, sistem, pepasangan, loji dan peralatan jentera/ mekanikal, elektrikal dan biomedikal semasa Tempoh Tanggungan Kecacatan (DLP) bagi hospital/ fasiliti baru.

 

  • Menyediakan skop kerja, lukisan dan bil kuantiti untuk kerja-kerja pengubahsuaian kecil di hospital dengan merujuk kepada Bahagian Kejuruteraan Jabatan Kesihatan Negeri.

 

  • Membantu daripada segi penyediaan BER2 untuk pelupusan aset hospital.
  Print article


Sila login emel anda di sini

Carian
Pilihan Bahasa
Kalendar Mini
Disember 2019
Ah Is Se Ra Kh Ju Sa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Mutiara Kata
Mengeluh hanya akan membuat hidup kita semakin tertekan. Sedangkan bersyukur akan senantiasa membawa kita pada jalan kemudahan.
Bancian
Adakah anda berpuashati dengan layanan dan perkhidmatan yang diberikan di Hospital ini?
Sangat Berpuashati
Berpuashati
Sederhana
Tidak Berpuashati
Sangat Tidak Berpuashati
Jumlah Undian: 141
Bancian ini akan ditutup pada 2019/12/31 2:06
Hak Cipta Terpelihara © Laman Web Rasmi Hospital Tuaran 2019 Dasar Privasi | Dasar Keselamatan

PENAFIAN
Pihak kami tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kehilangan atau kerosakan yang diakibatkan oleh penggunaan maklumat yang dicapai daripada portal ini.